Om ugen

Tag på flamencokursus og bliv tændt af Andalusiens flamme. En uge med dans, guitar, sang, kor, klap, foredrag, koncert, Vesterhavstur, peñaaften og mad fra et forrygende køkken.

Flamme_01
Foto Bella Kragelund

Flamencougen har kørt uafbrudt siden begyndelsen af 1990’erne, undtagen i 2014, hvor der var pause. Poul Jacek Knudsen blev guitarlærer på flamenco-højskolen i midten af ‘90erne, fordi han arbejdede i en trio med Pepita Rohde, som sang, og Henriette Vedsegaard, som var danser.

De tre havde mødt hinanden i flamenco-miljøet i El Duende i København. En af Henriettes elever fik dem op og lave en uge på Krogerup Højskole. Så blev Henriette kontaktet af Else Mathiassen, der er forstander på Vestjyllands Højskole, fordi danseren Margit Engtoft, der hidtil havde stået for flamenco-højskolen, stoppede. Så var det lige pludselig Pepita, Henriette og Poul, der kørte flamenco på Vestjyllands Højskole.

I begyndelsen var der kun undervisning i dans og guitar, ikke sang. Der var et stort dansehold med hyret akkompagnement og med Pepita som sanger og Morten Haake på guitar. Ret hurtigt begyndte Poul at integrere guitaristerne i at spille til sang og dans. På et tidspunkt stoppede Henriette og Pepita overtog danseundervisningen og Thierry Boisdon kom ind som sanglærer.

Kilde: Poul Jacek Knudsen