Erika Sanchez – Begyndere og let øvede.

Erika Sanchez underviser begyndere og let-let øvede.

 

Om undervisningen

Hvad kan du som deltager forvente af undervisningen i dans for let øvede og begyndere på Brenderup Højskole?

Du bliver i løbet af ugen i stand til at danse en enkelt dans, som du kan vise frem, med kraftige bevægelser med arme, krop og fødder. Vi arbejder med en koreografi i stilarten Fandangos, som er en 3/4-rytme, eller stilarten Tangos, som er en enkel 4/4-rytme. Du lærer nogle grundtrin og kan så bare følge rytmen.

Du vil også lære palmas – at klappe – på en musikalsk måde, som passer til dansen. Vi arbejder med 3-4 forskellige varianter, tempo og dobbelt-tempo. Meningen er at vi er en gruppe, hvor halvdelen laver palmas og resten danser. Og omvendt. Palmas bevirker at danserne føler sig trygge ved at danse og får lyst til det. Guitar behøves ikke, når bare du laver en dejlig palmas.

Hvordan foregår undervisningen?

Vi begynder med 10-15 minutters opvarmning, indtil vi er varme. En enkel og stærk opvarmning for hele kroppen med brug af arme og siden og med ligevægtsøvelser. Så går vi i gang med undervisningen til enkel og rytmisk musik, for eksempel Rhumba og latinsk musik. Ikke nødvendigvis flamenco, men musik  der giver dig rytmen i kroppen. Så kommer trinene på. Fødder først, så arme. Så danser vi allerede. Det sidste bliver lidt mere avanceret fodteknik i løbet af ugen.

Hvorfor tage på højskole og deltage?

Hvis du har lyst til at have det sjovt og få en god sommer og lære noget nyt, så tag på Brenderup højskole. Det er et flot område og samtidig lærer du en dans og får noget fantastisk musik, som er meget speciel, og som ellers kun findes i Sevilla.

Om flamenco

Hvad inspirerer dig?

Flamenco. Det er tiltrækkende og kraftig musik, som rummer overraskelser, også selvom du har danset i mange år. Du kan altid finde nye og anderledes bevægelser inspireret af enten musikken eller bare af at høre en enkelt palmas. Bare lyt, så får du lyst til at danse. Rytmen – compás – er uventet, varieret og spændende. Flamenco giver mig tit gåsehud, som når jeg danser til en Tangos af Camarón de la Islas og hører hans stemme. Selv foretrækker jeg teknik over kraft og det mestrer han blandt andre.

Om dig

Jeg bor i Danmark, men er født i 1977 i Mexico. Jeg begyndte at danse flamenco hos Veronica og Cristina Aguirre i Mexico da jeg var 22 år. Professionelt har jeg danset flamenco siden 2005. Jeg optræder meget rundt i verden med teaterforestillinger, hvori flamenco indgår. Når jeg er hjemme i Danmark, laver jeg workshops i min flamencoforening “A Compas”, som holder til i Holstebro, hvor jeg bor med min mand, der er musiker.

Flamenco har jeg studeret hos Ursula Lopez samt hos Juana Amaya og Adela Campallo i Sevilla og før da på flamenco-akademiet “Amor de dios” i Madrid hos Cristóbal Reyes, Merche Esmeralda, Manuel Reyes og Inmaculada Ortega.

Af Morten Terf Andersen, journalist (DJ)